Chifteluţe de dovlecei

Printeaza

Chifteluţe de dovlecei

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 ouă
  • ulei pentru prăjit
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 3-4 linguri de făină
  • 300 g de brânză sărată de vacă

Preparare:

Se curăţă şi se spală dovleceii şi se dau prin răzătoarea mare. Este bine să-i lăsaţi să se scurgă sau să-i stoarceţi pentru a obţine o compoziţie numai bună de preparat. Brânza se dă prin răzătoarea mică sau se zdrobeşte cu furculiţa şi se amestecă cu dovleceii, ouăle şi verdeaţa.

Dacă vi se pare că nu este legată, se adaugă câteva linguri de pesmet şi se amestecă bine. Se formează chiftelele, se trec, dacă preferaţi, prin făină şi se aşază pe un platou.

Se pune uleiul să se încingă şi se prăjesc 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte. După ce s-au prăjit, se scot pe un prosop absorbant să se scurgă de ulei. Se servesc călduţe cu iaurt sau cu smântână.

Chifteluţe de dovlecei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.