Chiftelute de legume
PrinteazaChiftelute de legume
- 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de telină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină)
- 125 g mazăre verde
- 125 g fasole verde
- 3 ouă
- făină cît cuprinde
- 1 ceapă mică
- 200 g unt cu ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- cîteva cozi de ceapă
- sare
- piper
Pentru pane :
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbem zarzavatul împreună, afară de mazăre şi fasole care se fierb separat. Cînd zarzavatul este fiert, scurgem apa şi îl dăm fierbinte prin sită. După ce se răceşte, amestecăm acest piure cu un ou.
Scurgem de apă mazărea şi fasolea fiartă. Tăiem fasolea în romburi mici. Amestecăm fasolea şi mazărea cu piureul de zarzavat, fără să frecăm.
Adăugăm făina, pătrunjel verde tocat şi puţină ceapă prăjită (numai îngălbenită), cîteva codiţe de ceapă verde, tînără. Amestecăm totul împreună şi facem chifteluţe potrivit de mari: lunguieţe sau rotunde. Le batem în făină şi le prăjim în unt cu ulei. Le servim fierbinţi.
Pofta buna!