Chiftelute de legume cu orez
PrinteazaO reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea.
- 450 g conopidă
- 250 g orez
- 150 g fasole roşie boabe
- 250 g fasole verde
- 50 g boabe de porumb
- un ardei capia
- un ardei iute
- doi căţei usturoi
- o ceapă
- 250 g parmezan
- două ouă
- ulei
- pesmet
- pătrunjel
- sare
- piper
- brânză telemea
Mod de preparare:
Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu ouăle, parmezanul ras, piperul şi ceapa tăiată cubuleţe.
Se formează chifteluţe plate, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet de hârtie, ca să absoarbă uleiul în exces.
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se lasă să se răcească. Fasolea verde se fierbe, se taie în bucăţi mai mici şi se pune lângă fasolea roşie.
Ardeiul capia se taie în cubuleţe şi se pune la călit în ulei încins. Se adaugă orezul spălat, două căni de apă, sarea şi piperul.
Când orezul este aproape fiert se pun legumele fierte, usturoiul tăiat în felii subţiri, boabele de porumb şi ardeiul iute crestat la vârf.
Se mai fierbe timp de zece minute, se adauga verdeata tocata si se opreste focul. In loc de parmezan se poate folosi brânză telemea rasă.
Chiftelute de legume cu orez
Poftă bună!