Chiftelute de limba
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute de limba din: limba fiarta, oua, parmezan, usturoi, ceapa verde, patrunjel, faina, ulei, sare, piper si smantana.
- 1,5 kg limbă fiartă şi curăţată de pieliţe
- 2 ouă
- parmezan
- usturoi pisat
- ceapă verde
- pătrunjel proaspăt
- faină
- ulei
- sare şi piper, după gust
- smântână
Mod de preparare:
Limba se trece prin maşina de tocat carne. Sc adaugă, amestecându-se, până la omogenizarea perfectă, usturoiul pisat, ceapa şi pătrunjelul verde tocat fin, ouăle şi parmezanul ras.
Se condimentează, după gust, cu piper şi sare. Se fac mici chifteluţe ce se trec prin faină şi se prăjesc în ulei încins. Se aşează pe platoul de servit şi se stropesc cu smântână.
Poftă bună!