Chifteluţe de linte cu seminţe de mac
PrinteazaO reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie, ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si ulei de floarea soarelui.
- 250 g linte roşie
- 1 ceapă
- 1 tijă de ţelină
- 1 foaie de dafin
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri verdeţuri mixte (pătrunjel, rozmarin, mentă, salvie)
- 800 ml supă de legume
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 150 g seminţe de mac
- sare
- boia iute
pentru prajit:
- 400 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi ţelina şi căleşte-le într-o cratiţă cu ulei de măsline încins, în care ai pus şi usturoiul. Adaugă lintea, foaia de dafin, supa şi un praf de boia iute. Acoperă cu un capac şi fierbe 25 de minute, până când supa este absorbită complet şi lintea începe să se sfărâme.
Lasă lintea să se răcorească, pune sare, după gust, şi aromează cu verdeţurile tocate. Modelează chifteluţe rotunde şi tăvăleşte-le prin seminţele de mac. Prăjeşte chifteluţele în baie de ulei încins până când devin aurii şi serveşte-le calde.
Variante: Fă un pesmet mai mare din câteva felii de pâine uscată în cuptor. Amestecă pesmetul cu puţin ulei aromat cu usturoi, un vârf de cuţit de chimen, sare şi piper, după gust. Tăvăleşte chifteluţele de linte prin acest amestec şi prăjeşte-le în ulei încins.
Chifteluţe de linte cu seminţe de mac
Poftă bună!