Chiftelute de malai
PrinteazaChiftelute de malai din: malai, dovlecei, sare, piper, sucul de lamaie, rosii uscate, patrunjel, parmezan si un ou.
- 70 g malai
- 400 g dovlecei
- sare
- piper
- sucul de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei
- 10 g rosii uscate in ulei
- 2 linguri patrunjel tocat
- 30 g parmezan ras
- 1 ou
Mod de preparare:
Se amestecă dovleceii tăiaţi felii cu sare, piper, 2 linguri suc de lămâie şi 2 linguri de ulei. Se lasă să se marineze. Se scurg roşiile, se păstrează uleiul. Se amestecă roşiile tăiate cuburi cu 2 linguriţe de ulei, pătrunjel, parmezan şi ou; se înglobează în mămăligă.
Se adaugă sare, piper şi restul de suc de lămâie. Se modelează chiftelute şi se prăjesc 4-5 min. pe fiecare parte. Se servesc cu dovlecei marinaţi.
Chiftelute de malai
Pofta buna!