Chiftelute de miel cu sos picant
PrinteazaChiftelute de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir, sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos, sare, coriandru si otet de mere.
Ingrediente chiftelute de miel:
- 500 g carne tocata de miel
- 1/4 ceasca ceapa tocata
- 2 ardei chili, fara seminte, tocati
- 1-1/2 lingurite de ghimbir proaspat tocat
- 3/4 lingurita sare
Ingrediente sos:
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1-1/2 cani ceapa taiata felii subtiri
- 6 catei de usturoi, tocati
- 2 lingurite de ghimbir proaspat tocat
- 2 lingurite coriandru
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita piper cayenne, macinat
- 1/2 cana rosii cubulete, in suc
- 1 cutie lapte de cocos
- 2 ardei chili, fara seminte,taiat pe lungime
- 1-1/2 lingurita de sare
- 1/4 ceasca de coriandru tocat
- 1 lingurita otet de mere
Mod de preparare:
Combinati carnea de miel, ceapa, ghimbirul,ardeiul chili si sarea. Amestecati bine si formati chiftele potrivite. Lasati deoparte. Intr-o cratita mare incalziti ulei la foc mare.
Adaugati seminte de mustar si se acopera imediat cu un capac. Cand semintele nu mai pocnesc, se adauga cu atentie ceapa si usturoiul si reduceti focul la mediu.
Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5-6 minute. Adaugati ghimbir, coriandru, chimen si piper cayenne si gatiti, amestecand frecvent, pentru un minut sau doua.
Se adauga rosiile cubulete si se gateste amestecul timp de înca 3-4 minute. Adaugati laptele de cocos, ardeiul chili si sare si lasa la fiert.
Se adauga apoi cu atentie chiftele si se reduce focul la mic. Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 10-12 de minute. Adaugati coriandru si otet de mere.
Pofta buna!