Chiftelute de morcovi cu iaurt gras

Printeaza

Chiftelute de morcovi cu iaurt gras din: morcovi, iaurt, oua, faina, marar, patrunjel, usturoi, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute de morcovi cu iaurt gras

  • 500 g morcovi
  • 300 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 6-7 lingurite faina
  • 4 fire de marar
  • 4 fire de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 6 catei de usturoi
  • 4 fire marar
  • 1 legatura marar

Mod de preparare:

Amesteci ouale cu faina, morcovii ii razi pe razatoarea mare si ii adaugi in faina cu oua. Toci patrunjelul, 1/2 din marar si 2 catei de usturoi si le adaugi in amestecul de mai sus. Potrivesti gustul de sare, piper, boia.

Formezi chiftelute si le prajesti in ulei fierbinte, circa 4 minute pe fiecare parte. Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit si cu mararul tocat, apoi potrivesti de sare, deca doresti. Servesti chiftelutele cu sosul de iaurt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.