Chiftelute de morcovi cu iaurt gras
PrinteazaChiftelute de morcovi cu iaurt gras din: morcovi, iaurt, oua, faina, marar, patrunjel, usturoi, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper.
- 500 g morcovi
- 300 g iaurt gras
- 4 oua
- 6-7 lingurite faina
- 4 fire de marar
- 4 fire de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita boia iute
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
- 6 catei de usturoi
- 4 fire marar
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Amesteci ouale cu faina, morcovii ii razi pe razatoarea mare si ii adaugi in faina cu oua. Toci patrunjelul, 1/2 din marar si 2 catei de usturoi si le adaugi in amestecul de mai sus. Potrivesti gustul de sare, piper, boia.
Formezi chiftelute si le prajesti in ulei fierbinte, circa 4 minute pe fiecare parte. Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit si cu mararul tocat, apoi potrivesti de sare, deca doresti. Servesti chiftelutele cu sosul de iaurt.
Pofta buna!