Chiftelute de orez cu crevete
PrinteazaChiftelute de orez cu crevete din: orez, creveti, sos de peste, ghimbir, fulgi de chili, chili, coriandru.
- 200 g orez basmati
- 200 g crevete decorticati
- 2 linguri sos de peşte (gata preparat)
- 1/2 linguriţă ghimbir ras fin
- 1 linguriţă fulgi de chili
- 6 linguri sos de peşte
- sucul de la 1 lămâie verde
- 3 chili roşii, tăiaţi mărunt
- 1 lingură coriandru tocat mărunt
Mod de preparare:
Se fierbe orezul basmati conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit. Pentru umplutură, se amestecă crevetele cu sosul de peşte şi cu ghimbirul ras mărunt.
Cu mâinile umede, se formează globuri de orez, se face o scobitură în mijloc, se introduce amestecul şi se închide la loc. In acest fel, veţi obţine 12 globuri.
Se pun în coşuleţe de bambus şi se presară cu fulgi de chili. Se fierbe apa în wok, coşuleţele se aşază deasupra. Wokul se acoperă cu un capac.
După 15 minute, se schimbă locul coşuletelor. In total, se lasă la înăbuşit 30 de minute. Pentru dip, se amestecă sucul de lămâi verzi cu chili şi cu coriandru.
Chiftelute de orez cu crevete
Pofta buna!