Chiftelute de orez cu ghimbir
PrinteazaChiftelute de orez cu ghimbir din: orez, ghimbir, coriandru, hasme, ulei, sos.
- 200 g orez basmati
- 100 g rădăcină de ghimbir
- 1 legătură de coriandru
- 4 haşme
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri ghimbir tăiat, mărunt, glasat
- 6 linguri sos dulce-acrişor (gata preparat)
Mod de preparare:
Orezul basmati se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se lasă la răcit.
Rădăcina de ghimbir se curăţă şi se taie felii. Coriandrul se mărunţeşte. Se curăţă 3 haşme şi se taie mărunt, se prăjesc în ulei fierbinte până devin crocante, apoi se scot din wok.
Pentru umplutură, se amestecă totul împreună cu ghimbirul glasat şi cu puţin coriandru.
In coşuleţele de bambus se aşază coriandru şi ghimbir. Se formează cu mâinile umede globuri din orezul fiert, se face o scobitură, se introduce umplutura şi se uniformizează.
Chifteluţele se aşază în coşuleţele de bambus, restul de haşme se taie felii şi se aşază peste.
Se încălzeşte apa în wok, se aşază deasupra coşuleţele de bambus şi se lasă la înăbuşit sub capac. Se toarnă puţin sos dulce-acrişor peste chifteluţe, iar restul se serveşte ca dip.
Chiftelute de orez cu ghimbir
Pofta buna!