Chiftelute de orez cu salată
PrinteazaChiftelute de orez cu salată
Ingrediente:
- 250 g brânză de vaci
- 300 g orez
- 250 g parmezan
- două ouă
- 250 g pesmet
- 4 crenguţe de busuioc verde
- două andive
- o salată verde
- doi ardei capia
- 300 g ciuperci
- o legătură de pătrunjel
- o jumătate de lămâie
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scurge şi se lasă să se răcească.
Se pune într-un castron împreună cu brânza de vaci, ouăle, parmezanul ras, busuiocul tocat, sarea şi piperul. Se amestecă totul, se formează mingiuţe care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, apoi se aşază într-un castron.
Andivele se spală, se desfac frunză cu frunză şi se prăjesc un minut în ulei încins. Când s-au răcit se amestecă bine cu salata verde tăiată în fâşii şi ardeiul capia tăiat în felii subţiri.
Se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă, spălate şi tăiate în felii. Se condimentează, se adaugă puţin ulei, sucul de lămâie şi pătrunjelul tocat.
Se amestecă şi se serveşte alături de chifteluţele de orez.
Asa face mama mea chiftelute din orez.
Ingrediente:
300 gr orez fiert
200 gr amestec de legume mexicane congelat
2 linguri unt
sare
piper dupa gust
1 ou crud
cateva frunze patrunjel verde tocat
ulei pentru copt chiftelele
Mod de preparare:
Legumele congelate le calim cateva minute pe 2 linguri unt topit apoi le adaugam la orezul fiert. Condimentam cu sare, piper dupa gust adaugam si patrunjelul tocat si oul crud.
Formam chiftelute nici prea mari, nici prea mici si le prajim in ulei incins. Cand sunt frumos rumenite le scoatem pe srvet de hartie sa se stoarca de surplusul de ulei si le folosim ca si garnitura langa diverse fripturi.