Chiftelute de pasare

Printeaza

Chiftelute de pasare din: carne de pasare, ceapa, paine, oua, ulei, sare, piper, supa, verdeata.

Ingrediente:Chiftelute de pasare

  • 1/2 kg carne de pasăre (de preferat piept sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapă
  • 1 felie pâine albă
  • 2 ouă crude
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • supă praf sau tabletă (opfional)
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel)

 

Mod de preparare:

Carnea se taie mărunt şi se spală. Pâinea se moaie în lapte sau supă şi se stoarce. Se dau prin maşina de tocat carnea, ceapa, verdeafa şi pâinea înmuiată. Se adaugă în amestec ouăle, uleiul, piperul, praful de supă şi se sărează după gust. Compozitia se amestecă bine cu mâna până ce amestecul se omogenizează.

Separat, se pune la foc o cratită (o tigaie sau un ceaun) cu ulei mai mult (baie de ulei). Chiftelutele se modelează cu mâna udă, pentru a nu se lipi şi se pun cu grijă în uleiul fierbinte. înainte de a fi puse la prăjit, opfional pot fi date prin făină.

Se prăjesc pe rând pe ambele părţi. Se servesc calde, cu cartofi prăjiţi şi salată, sau reci, cu muştar.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.