Chiftelute de patison
PrinteazaChiftelute de patison din: faina, dovlecel, cascaval, oua, sos picant, rosii, ulei, patrunjel, piper, sare.
- 2 linguri făină
- 2-3 bucăţi dovlecel patison
- 100 g caşcaval sau brânză telemea
- 2 ouă
- 1 pahar sos picant
- roşii
- 6 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbi patisonul spălat şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi. Piureul rezultat îl amesteci cu făina şi ouăle, adăugând sare şi piper.
Formezi apoi chifteluţe pe care le prăjeşti în ulei, după care le pui într-o formă termorezistentă, presari caşcavalul ras şi le dai la cuptor pentru 15 minute, în cuptorul încins.
Sunt bune calde, cu sos picant de roşii alături, presărat cu pătrunjel verde tocat fin.
Poftă bună!