Chiftelute de peste alb cu legume
PrinteazaO reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui.
- 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou)
- 250 g fructe de mare
- 1 legătură pătrunjel, proaspăt tocat
- 300 g legume congelate
- 500 g tăieţei fierţi
- 2 cepe mici, curăţate şi tocate
- 1/4 lingură pastă de curry
- 1 ou
- 4 linguri sos Teriyaki
- sucul de la 1 lămâie verde
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Intr-un robot, amestecă cepele, peştele, fructele de mare, pasta de curry şi oul până sunt bine mărunţite. Adaugă frunzele de pătrunjel şi procesează din nou până ce totul e bine marunţit. Modelează 8 chifteluţe medii sau 12 mai mici.
Pentru sos, amestecă marinata, sucul de lămâie şi 1 lingură de apă, apoi lasă deoparte. Incinge 2 linguri ulei într-o tigaie şi prăjeşte chiftelele la foc potrivit, cam 2 – 3 min pe fiecare parte. încinge uleiul rămas într-o tigaie (sau wok), pune legumele şi căleşte-le 2-3 min. Adaugă tăieţeii şi căleşte-i până se rumenesc uşor. Serveşte cu chifteluţele de peşte şi sos.
Chiftelute de peste alb cu legume
Pofta buna!