Chiftelute de peste cu bacon
PrinteazaChiftelute de peste cu bacon din: fileuri de peste, ceapa, bacon, usturoi, paine, lapte, ou, sare, piper, ou, pesmet, ulei.
- 500 g fileuri de peşte congelat
- 1 ceapă
- 2 linguri cubuleţe de bacon
- 2 căţei de usturoi
- 2 felii pâine
- 100 ml lapte
- 1 ou
- sare şi piper
Pentru prăjit:
- 1 ou
- pesmet
- ulei
Mod de preparare:
Se decongelează peştele, se mărunţeşte cu furculiţa şi se adaugă sare şi piper.
Cubuleţele de bacon se rumenesc în tigaie, cu ceapa tocată şi usturoiul, fără grăsime. Se adaugă peste peşte, la fel ca pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine şi oul. Se amestecă.
Se formează chifteluţe din compoziţie, se trec prin oul bătut, prin pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins.
Pofta buna!