Chiftelute de peste cu cartofi

Printeaza

Chiftelute de peste cu cartofi din: peste, ceapa, paine, cartof, ardei, ardei iute, patrunjel, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute de peste cu cartofi

  • 1 kg de peşte
  • 2 cepe
  • miezul de la o pâine
  • 1 cartof
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • făină
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se dezosează. Se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se dă prin maşina de tocat. (De obicei, se folosesc peşti fără oase – şalău, macrou – sau fileuri de peşte cu oase fine – crap, ştiucă, caras.)

Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei cm puţină apă. Se adaugă cartoful tăiat cuburi şi se lasă la fiert. Se scot, se pasează şi se amestecă cu tocătura de peşte.

Se adaugă miezul de pâine înmuiat şi stors, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper după gust, ardeiul iute tocat mărunt. Se amestecă bine compoziţia şi se mai dă o dată prin marina de tocat. Dacă pasta nu este bine închegată se mai poate adăugă făină sau miez de pâine stors.

Din această pâstă se fac chifteluţe, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în uleiul încins.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.