Chiftelute de peste cu cartofi
PrinteazaChiftelute de peste cu cartofi din: peste, ceapa, paine, cartof, ardei, ardei iute, patrunjel, faina, ulei, sare, piper.
- 1 kg de peşte
- 2 cepe
- miezul de la o pâine
- 1 cartof
- 1 ardei
- 1 ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel
- făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se dezosează. Se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se dă prin maşina de tocat. (De obicei, se folosesc peşti fără oase – şalău, macrou – sau fileuri de peşte cu oase fine – crap, ştiucă, caras.)
Ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei cm puţină apă. Se adaugă cartoful tăiat cuburi şi se lasă la fiert. Se scot, se pasează şi se amestecă cu tocătura de peşte.
Se adaugă miezul de pâine înmuiat şi stors, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper după gust, ardeiul iute tocat mărunt. Se amestecă bine compoziţia şi se mai dă o dată prin marina de tocat. Dacă pasta nu este bine închegată se mai poate adăugă făină sau miez de pâine stors.
Din această pâstă se fac chifteluţe, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în uleiul încins.
Pofta buna!
Foarte bune chiftelele