Chiftelute de peste cu garnitura

Printeaza

Chiftelute de peste cu garnitura din: carne alba de peste, ceapa, ceapa verde, ardei iute, oua, cartof, marar, patrunjel, sare, piper, arde gras, faina, ulei, castravete, usturoi, marar, iaurt, ridiche de luna, frunze de salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute de peste cu garnitura

  • 1 kg carne alba de peste
  • 2 cepe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei iute
  • 2 oua
  • 1 cartof
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras
  • 1 cana faina
  • ulei pentru prajit

pentru garnitura:

  • 1 castarvete
  • 3 catei de usturoi
  • marar tocat
  • 1 iaurt cremos
  • 1 ridiche de luna
  • 2-3 frunze de salata verde
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli si cureti legumele si verdeata. La fel procedezi si cu fileurile de peste si le dai prin masina de tocat. potrivesti compozitia de sare si piper, adaugi ouale si amesteci cu mâna. Formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei până devin aurii.

Le scoţi pe şerve­ţele absorbante, ca să îndepărtezi excesul de grăsime. Pentru sosul tzatziki speli castra­vetele, îl cureţi de coajă şi îl dai prin râzătoare, îl laşi la scurs aproximativ 15 minute. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul.

Storci castravetele ras şi îl pui în iaurt, amesteci şi adaugi usturoiul şi mărarul tocat. Pui zeama de lămâie şi ule­iul de măsline după gust. Potriveşti de sare şi piper. Serveşti chifteluţele cu garnitura, cu salată verde şi cu ridichea tăiată mărunt.

Chiftelute de peste cu garnitura

Chiftelute de peste cu garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.