Chiftelute de peste cu garnitura
PrinteazaChiftelute de peste cu garnitura din: carne alba de peste, ceapa, ceapa verde, ardei iute, oua, cartof, marar, patrunjel, sare, piper, arde gras, faina, ulei, castravete, usturoi, marar, iaurt, ridiche de luna, frunze de salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
- 1 kg carne alba de peste
- 2 cepe
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei iute
- 2 oua
- 1 cartof
- 2 legaturi marar
- 2 legaturi patrunjel
- sare
- piper
- 1 ardei gras
- 1 cana faina
- ulei pentru prajit
pentru garnitura:
- 1 castarvete
- 3 catei de usturoi
- marar tocat
- 1 iaurt cremos
- 1 ridiche de luna
- 2-3 frunze de salata verde
- 2 lingurite zeama de lamaie
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli si cureti legumele si verdeata. La fel procedezi si cu fileurile de peste si le dai prin masina de tocat. potrivesti compozitia de sare si piper, adaugi ouale si amesteci cu mâna. Formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei până devin aurii.
Le scoţi pe şerveţele absorbante, ca să îndepărtezi excesul de grăsime. Pentru sosul tzatziki speli castravetele, îl cureţi de coajă şi îl dai prin râzătoare, îl laşi la scurs aproximativ 15 minute. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul.
Storci castravetele ras şi îl pui în iaurt, amesteci şi adaugi usturoiul şi mărarul tocat. Pui zeama de lămâie şi uleiul de măsline după gust. Potriveşti de sare şi piper. Serveşti chifteluţele cu garnitura, cu salată verde şi cu ridichea tăiată mărunt.
Chiftelute de peste cu garnitura
Pofta buna!