Chifteluţe de peşte cu oregano

Printeaza

O reteta de chiftelute de peste cu oregano din: fileuri de cod, oua, pesmet, fasole verde, fasole galbena, morcovi, ardei capia, rosii, telina, mazare, masline, usturoi, oregano, sare, piper, ulei, usturoi si smantana.

Ingrediente: Chifteluţe de peşte cu oregano

  • 500 g fileuri de cod
  • două ouă
  • 100 g pesmet
  • 500 g fasole verde
  • 500 g fasole galbenă
  • doi morcovi
  • doi ardei capia
  • 3 roşii
  • o ţelină
  • 200 g mazăre
  • 300 g măsline
  • doi căţei de usturoi,
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei
  • usturoi
  • smântână

Preparare:

Fileurile de cod se pun într-un bol împreună cu usturoiul, un fir de oregano, ouăle, sarea, piperul şi se pasează. Se formează chifteluţe rotunde sau plate, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Fasolea galbenă şi cea verde se fierb în apă cu sare, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un cas­tron împreună cu mazărea fiartă. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un castron împreună cu ardeii capia tăiaţi cuburi.

Ţelina se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pune peste morcovi. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se presară morcovii şi ţelina, roşiile cubuleţe se călesc zece minute, se adaugă ardeii şi se mai călesc cinci minute.

Se pun legumele fierte, măslinele, piperul şi se prăjesc zece minute. Se presară oregano tocat şi se servesc alături de chifteluţele de peşte calde. Se servesc cu un sos din smântână, usturoi pisat, sare şi piper.

Chifteluţe de peşte cu oregano

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.