Chifteluţe de peşte cu oregano
PrinteazaO reteta de chiftelute de peste cu oregano din: fileuri de cod, oua, pesmet, fasole verde, fasole galbena, morcovi, ardei capia, rosii, telina, mazare, masline, usturoi, oregano, sare, piper, ulei, usturoi si smantana.
- 500 g fileuri de cod
- două ouă
- 100 g pesmet
- 500 g fasole verde
- 500 g fasole galbenă
- doi morcovi
- doi ardei capia
- 3 roşii
- o ţelină
- 200 g mazăre
- 300 g măsline
- doi căţei de usturoi,
- oregano
- sare
- piper
- ulei
- usturoi
- smântână
Preparare:
Fileurile de cod se pun într-un bol împreună cu usturoiul, un fir de oregano, ouăle, sarea, piperul şi se pasează. Se formează chifteluţe rotunde sau plate, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Fasolea galbenă şi cea verde se fierb în apă cu sare, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un castron împreună cu mazărea fiartă. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un castron împreună cu ardeii capia tăiaţi cuburi.
Ţelina se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pune peste morcovi. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se presară morcovii şi ţelina, roşiile cubuleţe se călesc zece minute, se adaugă ardeii şi se mai călesc cinci minute.
Se pun legumele fierte, măslinele, piperul şi se prăjesc zece minute. Se presară oregano tocat şi se servesc alături de chifteluţele de peşte calde. Se servesc cu un sos din smântână, usturoi pisat, sare şi piper.
Chifteluţe de peşte cu oregano
Pofta buna!