Chifteluţe de peşte cu sos de roşii
PrinteazaChifteluţe de peşte cu sos de roşii
- 1 kg peşte
- 2 cepe
- 1 ardei iute
- 2 ouă
- 1 cartof
- 3 legături mărar
- 1 ardei gras
- 2 legături pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
- 1 ceaşcă făină
Mod de preparare:
Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi peştele de oase, îl speli, apoi îl treci de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci apoi peştele tocat cu ouăle, sarea şi piperul, zarzavatul tăiat mărunt şi verdeaţa. încingi uleiul într-o tigaie, iei câte o lingură de compoziţie, o tăvăleşti prin făină şi prăjeşti chifteluţele.
Le poţi servi simple sau cu sos de roşii făcut astfel: pui la fiert o ceaşcă de bulion cu 1 pahar de vin şi 1 linguriţă de zahăr şi când dă în clocot, adaugi 1 lingură de oţet, 1 foaie de dafin şi puţin cimbru. După 5 minute pui şi chiftelele şi le mai fierbi 10 minute împreună.
Poftă bună!