Chifteluţe de peşte cu sos
PrinteazaChifteluţe de peşte cu sos
Ingrediente:
- 500 g fileuri de peşte
- 500 ml iaurt
- o legătură de ceapă verde
- 3 castraveţi muraţi
- un ardei gras
- 60 g pesmet
- un cartof
- un morcov
- 30 g seminţe de susan
- două ouă
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- făină
- mărar
- salată verde
Preparare:
Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu puţină sare. Se lasă să se răcească, apoi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu seminţele de susan, cartoful şi morcovul ras, ceapa dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, ouăle, sarea şi piperul după gust.
Se formează chiifteluţe şi se dau prin făină. Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot cu o paletă şi se lasă să se răcească pe un şervet absorbant.
Castraveţii se taie în cubuleţe,se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să iasă apa din ei. Se adaugă ardeiul tăiat în cubuleţe, sarea şi piperul. Se adaugă iaurtul, mărarul tocat şi se amestecă.
Se introduce la rece pentru zece minute, apoi se serveşte alături de chifteluţe In sos se poate adăuga şi salată verde tocată în fâşii subţiri.
Chifteluţe de peşte cu sos
Pofta buna!
Foarte gustoase aceste chiftelute de peste. Recomand.