Chifteluţe de peşte în sos de legume
PrinteazaChifteluţe de peşte în sos de legume din: ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc, verdeata, sare, piper, dovlecel, ceapa, vinete, ardei gras, unt, vin, faina.
- 2 conserve de ton
- 4 cepe
- 2 oua
- 3-4 linguri pesmet
- busuioc
- verdeata
- sare si piper
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 2 vinete
- 1 ardei gras rosu
- 50 g unt
- 250 ml vin
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Mărunţeşti tonul şi îl amesteci cu 2 cepe date prin râzătoare şi scurse bine, ouăle, pesmetul, verdeaţă, sare şi piper după gust. Dai amestecul la rece. Mărunţeşti cepele rămase şi celelalte legume şi le căleşti în unt, pentru câteva minute.
Presari făina şi o amesteci foarte bine, turnând în acelaşi timp vinul şi condimentând după gust, cu sare şi piper. Cu mâna rece, formezi chifteluţe din amestecul de ton dat la rece.
Le pui în sos şi dai tava la cuptor timp de 30 de minute. Le serveşti presărate cu verdeaţă.
Chifteluţe de peşte în sos de legume
Pofta buna!