Chiftelute de peste si garnitura de mazare
PrinteazaChiftelute de peste si garnitura de mazare din: cartofi, cartof dulce, broccoli, mazare, patrunjel, lamaie, mustar dijon, macrou afumat, faina, ulei.
- 2 cartofi, curăţaţi de coajă şi tocaţi
- 1 cartof dulce, curăţat de coajă şi tocat
- 1 broccoli, tăiat în bucheţele
- 100g de mazăre
- mazare fiartă pentru servire
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie, plus sferturi pentru servit
- 2 linguriţe de muştar Dijon
- 225g (circa 3 fileuri) de macrou afumat, mărunţit
- 4 linguri de făină, plus puţină pentru presărat pe mâini şi pe plăcintele de peşte
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pune cartofii, inclusiv cel dulce, într-o oală mare cu apă rece şi sărată, acoperă-i cu un capac şi dă-i în clocot. Lasă-i să fiarbă 10 minute, până când încep să se înmoaie pe margini, dar nu sunt complet fragezi.
Adaugă bucheţelele de broccoli şi fierbe ingredientele 4 minute, apoi adaugă mazărea şi fierbe totul încă 30 de secunde. Scurge legumele şi lasă-le într-o strecurătoare mare, pentru a se răci complet. Ingredientele pot fi tinute la frigider peste noapte.
Pune legumele şi cartofii în robotul de bucătărie. Adaugă pătrunjelul, coaja rasă de lămâie, muştarul, macroul, făina, sare şi piper. Mărunţeşte-le bine, astfel încât să înceapă să se adune. Modelează această compoziţie sub forma a 8 chiftele, presărând făină pe acestea şi pe mâini. Pune-le pe o farfurie şi ţine-le la frigider 30 de minute sau până când devin mai ferme. Pot fi învelite şi congelate până la 2 luni.
Incinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă. Prăjeşte chiftelele de peşte câte 5-8 minute pe fiecare parte, până când devin aurii, crocante şi fierbinţi la interior. Serveşte-le cu mazăre fiartă şi sferturi de lămâie.
Chiftelute de peste si garnitura de mazare
Pofta buna!