Chifteluţe de peşte
PrinteazaChifteluţe de peşte
Ingrediente:
- 600 g peşte alb
- o felie de pâine
- făină
- o jumătate de ceapă
- doi căţei de usturoi
- două ouă
- 3 castraveţi verzi
- 450 ml iaurt
- 100 g pesmet
- 50 g griş
- 150 ml lapte dulce
- o crenguţă de rozmarin
- sare, piper
- ulei
- salată verde
Preparare:
Peştele se curăţă, se spală cu apă rece, apoi se fierbe în apă cu sare, se scoate şi se lasă la răcit într-o strecurătoare.
Când s-a răcit, se dezosează, se toacă mărunt şi se pune într-un castron împreună cu ceapa tocată în cubuleţe. Se adaugă ouăle bătute cu o furculiţă,, o lingură de făină, sarea, piperul şi puţin rozmarin tocat. Felia de pâine se înmoaie în lapte dulce, se stoarce şi se pune peste celelalte ingrediente.
Se adaugă usturoiul pisat, se amestecă totul şi se formează chifteluţe. Se trec prin pesmetul amestecat cu griş şi se prăjesc în ulei încins. Castraveţii se spală, se curăţă de coajă, se taie în cubuleţe şi se storc.
Se amestecă şi cu iaurtul, restul de rozmarin, salata tocată mărunt, sarea, piperul şi o lingură de ulei, pregătindu-se astfel un sos care se serveşte alături de chifteluţe.
Chifteluţe de peşte
Pofta buna!