Chiftelute de post
PrinteazaChiftelute de post: ciuperci,cartofi, orez, ceapa, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, faina.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 3 cartofi potriviţi
- 3 linguri orez
- 2 cepe mici
- boia
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
Cartofii îi cureţi şi îi pui la fiert. Separat, pui la fiert orezul. Ceapa tocată o căleşti puţin. Cartofii fierţi îi scurgi, îi pasezi şi îi amesteci cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat.
Pui boia, sare şi piper, după gust. Din compoziţia rezultată faci chifteluţe, pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Le servesti calde.
Pofta buna!
Bune chiftelutele astea de post