Chiftelute de praz

Printeaza

 

O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina, ulei si sare.

Ingrediente:Chiftelute de praz

  • 1 kg de praz nu prea gros
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de margarină
  • 1 cană de ulei pentru prăjit
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în apă cu sare, câteva minute. Se scurge bine şi apoi se trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă pe rând margarina, sarea şi făina şi se amestecă foarte bine, până când compoziţia va fi ca o ciulama foarte groasă.

Ca să fie mai pufoase, se poate adauga puţin miez de pâine înmuiat în apă şi stors. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pune compoziţia de chiftele cu ajutorul unei linguri. Se rumenesc chifteluţele pe o parte şi pe cealaltă şi se scot fie într-un castron, fie intr-o craticiora, in cazul in care sunt preferate cu sos de rosii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.