Chiftelute de praz
Printeaza
O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina, ulei si sare.
- 1 kg de praz nu prea gros
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de margarină
- 1 cană de ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe în apă cu sare, câteva minute. Se scurge bine şi apoi se trece prin maşina de tocat carne. Se adaugă pe rând margarina, sarea şi făina şi se amestecă foarte bine, până când compoziţia va fi ca o ciulama foarte groasă.
Ca să fie mai pufoase, se poate adauga puţin miez de pâine înmuiat în apă şi stors. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pune compoziţia de chiftele cu ajutorul unei linguri. Se rumenesc chifteluţele pe o parte şi pe cealaltă şi se scot fie într-un castron, fie intr-o craticiora, in cazul in care sunt preferate cu sos de rosii.
Pofta buna!