Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc
PrinteazaChiftelute de pui cu ghimbir si busuioc din: piept de pui, usturoi, ghimbir, busuioc, ceapa verde, ienibahar, malai, ulei, suc de ananas, ketchup, zahar brun, otet de orez.
- 700 g piept de pui tocat
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 cana busuioc tocat
- 3 cepe verzi tocate
- 1 lingura ienibahar pisat
- 1 cana malai
- 60 ml ulei
sos dulce acrisor:
- 250 ml suc de ananas
- 250 ml ketchup
- 2 linguri zahar brun
- 60 ml otet de orez
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru chifteluţe (în afară de mălai şi ulei).
Se modelează biluţe, se tăvălesc prin mălai şi se prăjesc în ulei încins.
Se amestecă toate ingredentele pentru sos, se dau în clocot, se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă la foc mic cca 3 min. amestecând.
Se ia de pe foc. Chifteluţele se servesc calde, stropite cu sos.
Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc
Pofta buna!