Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc

Printeaza

Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc din: piept de pui, usturoi, ghimbir, busuioc, ceapa verde, ienibahar, malai, ulei, suc de ananas, ketchup, zahar brun, otet de orez.

Ingrediente:Chiftelute_de_pui_cu_ghimbir_si_busuioc

  • 700 g piept de pui tocat
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 cana busuioc tocat
  • 3 cepe verzi tocate
  • 1 lingura ienibahar pisat
  • 1 cana malai
  • 60 ml ulei

sos dulce acrisor:

  • 250 ml suc de ananas
  • 250 ml ketchup
  • 2 linguri zahar brun
  • 60 ml otet de orez

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru chifteluţe (în afară de mălai şi ulei).

Se modelează biluţe, se tăvălesc prin mălai şi se pră­jesc în ulei încins.

Se amestecă toate ingredentele pentru sos, se dau în clocot, se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă la foc mic cca 3 min. amestecând.

Se ia de pe foc. Chifteluţele se ser­vesc calde, stropite cu sos.

Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc

Chiftelute_de_pui_cu_ghimbir_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.