Chifteluţe de pui cu mere
PrinteazaChifteluţe de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale, lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 450 g carne de pui
- o ceapa rosie
- 4 g ghimbir ras
- 20 g seminte de susan
- un ou
- doi morcovi
- 200 g ciuperci
- 100 g pesmet
- 6 mere
- un borcan compot de cirese
- doua portocale
- o lamaie
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol împreună cu ceapa curăţată şi tocată mărunt, ghimbirul ras şi seminţele de susan. Se adaugă un morcov curăţat de coajă şi ras, oul, puţină coajă rasă de lămâie şi portocală, sare, piper şi pătrunjel tocat după gust.
Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele, se formează chifteluţe rotunde şi se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.
Merele se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se călesc în puţină apă. Ciupercile se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un bol împreună cu morcovul rămas dat pe râzătoare. Se călesc în puţin ulei, se adaugă merele scurse de apă, se condimentează, se amestecă şi cu pătrunjel tocat şi se servesc alături de chifteluţele calde şi cireşele din compot scurse de suc.
La salata calda de mere, ciuperci si morcov se pot adauga cubulete de lamaie si portocala.
Chifteluţe de pui cu mere
Pofta buna!
Sincer, n-am mai auzit pana acum de chiftelute de pui cu mere, dar daca tu zici …