Chifteluţe de pui cu sos alb

Printeaza

Chifteluţe de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua, usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti verzi, usturoi, chimen si marar.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 3 felii de paine
  • 3 morcovi
  • 1 pahar lapte
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 250 g pesmet
  • 100 g seminte susan
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 500 g iaurt mai gros
  • 2 castraveti verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 castravecior murat
  • cateva fire de marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toci pieptul de pui. Morcovii îi dai pe râzătoare cu ceapa, pâinea o înmoi în lapte şi o storci bine. In­tr-un castron, amesteci car­nea cu pâinea, cu ceapa şi cu morcovii, adaugi cele 2 ouă, usturoiul pisat, sarea şi piperul după gust şi amesteci compoziţia foarte bine. Formezi chifteluţe rotunde; pe unele le dai prin pesmet, altele le dai prin susan, după preferinţă şi le prăjeşti în uleiul bine încins.

Serveşti chifteluţele calde, alături de sosul cu iaurt, îţi trebuie pentru sos: într-un castron, amesteci iaur­tul cu usturoiul pisat, sarea şi piperul. Castraveţii verzi îi cureţi de coajă, îi razi, iar cel mu­rat îl toci mărunt. Adaugi chimenul, mărarul tocat şi amesteci bine.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.