Chiftelute de pui cu sos de iaurt
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ceapa, usturoi, oua, lamaie, ulei, ceapa verde, sare si piper.
- 400 gr piept de pui
- 150 gr iaurt
- 100 gr de ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 100 ml ulei
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Frunzele de ceapă verde se taie în rondele fine, iar două treimi se amestecă cu iaurtul, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se amestecă cu pieptul de pui trecut prin maşina de tocat.
Se adaugă ouăle, coajă rasă de lămâie, se condimentează cu sare şi piper, se amestecă până devine o pastă, apoi se porţionează în bucăţi de 30-40 gr.
Compoziţiei porţiona- te i se dă formă rotundă, a- poi chifteluţele rezultate se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei până se rumenesc şi se servesc stropite cu sosul de iaurt şi ceapa verde tocată pe deasupra.
Pentru a se modela uşor, mâinile trebuie unse cu ulei. In cazul în care compoziţia de carne este moale, se poate adăuga puţin pesmet.
Chiftelute de pui cu sos de iaurt
Poftă bună!