Chifteluţe de pui cu sos de smantană
PrinteazaChifteluţe de pui cu sos de smantană din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, ou, patrunjel, marar, smantana, unt, faina, sare, piper, ulei.
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 2 felii de pâine
- 2 ceşti lapte
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 200-300 g smântână
- 1 lingură unt
- 200 g făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de tocat împreună cu pieptul de pui dezosat. Inmoi pâinea în lapte, o storci, o adaugi peste came împreună cu oul şi pătrunjelul tăiat fin, amesteci şi formezi chifteluţe pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Separat, topeşti untul, adaugi 1 lingură de făină, o rumeneşti foarte puţin, apoi stingi cu o ceaşcă de lapte. Mai fierbi puţin, torni smântână şi dai sosul în câteva clocote.
Când sosul e gata, pui chiftelele, le fierbi împreună 5 minute, dai cratiţa deoparte şi presari mărarul fin tocat.
Chifteluţe de pui cu sos de smântână
Poftă bună!