Chifteluţe de pui cu sos de smantană

Printeaza

Chifteluţe de pui cu sos de smantană din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, ou, patrunjel, marar, smantana, unt, faina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:  Chifteluţe de pui cu sos de smantană

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 felii de pâine
  • 2 ceşti lapte
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 200-300 g smântână
  • 1 lingură unt
  • 200 g făină
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti puţin în ulei, apoi o treci prin maşina de tocat împreună cu pieptul de pui dezosat. Inmoi pâinea în lapte, o storci, o adaugi peste came împreună cu oul şi pătrunjelul tăiat fin, amesteci şi formezi chifteluţe pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Separat, topeşti untul, adaugi 1 lingură de făină, o rumeneşti foarte puţin, apoi stingi cu o ceaşcă de lapte. Mai fierbi puţin, torni smântână şi dai sosul în câteva clocote.

Când sosul e gata, pui chiftelele, le fierbi împreună 5 minute, dai cratiţa deoparte şi presari mărarul fin tocat.

Chifteluţe de pui cu sos de smântână

Chiftelute_de_pui_cu_sos_de_smantana

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.