Chiftelute de ton cu porumb

Printeaza

Chiftelute de ton cu porumb din: ton, ceapa verde, porumb, piper, suc de lamaie, oua, faina, sare, unt, ulei.

Ingrediente: Chiftelute_de_ton_cu_porumb

  • 2 conserve x 175 g ton
  • 6 cepe verzi, tăiate mărunt
  • 200 g boabe de porumb dulce din conservă
  • piper negru
  • 10 ml (2 linguriţe) suc de lămâite
  • 3 ouă bătute
  • 160 g făină
  • 3 g sare
  • 1 lingură cu unt
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Amestecă tonul cu ceapa verde şi porumbul şi asezonează cu piper şi suc de lămâie. Adaugă ouăle, făina şi sarea şi amestecă uşor.

Modelează cu mâna chifteluţe de dimensiuni medii, încălzeşte ulei suficient într-o tigaie şi topeşte untul.

Prăjeşte chifteluţele până devin maronii pe ambele părţi şi s-au copt suficient în interior. Serveşte cu salată verde şi sos de maioneză.

Chiftelute de ton cu porumb

Chiftelute_de_ton_cu_porumb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.