Chiftelute de varza dulce cu smantana
PrinteazaChiftelute de varza dulce cu smantana din: varza, unt, faina, oua, ulei, smantana, piper, sare.
- 1 varza de circa 2,5 kg
- 100 g unt
- 5 linguri de faina
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 200 ml smantana
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă varza de cotor, se înlătură foile stricate, se spală, se taie în sferturi şi se opăreşte în apă clocotită cu sare. Se trece apoi varza prin maşina de tocat.
într-o cratiţă se înfierbântă untul în care se căleşte făina şi se stinge cu puţină smântână. Se amestecă, într-un vas, varza tocată cu piper şi sare. Se freacă bine amestecul până se omogenizează, iar la sfârşit se pun ouăle. Se amestecă totul foarte bine. Din această compoziţie se ia cu lingura o cantitate mică, se pune în făină, se tăvăleşte bine ca să se prindă făină de jur-împrejur şi se fac chifteluţe care se prăjesc in ulei fierbinte.
Chifteluţele se servesc calde, cu smântână şi unt topit pe deasupra.
Pofta buna!