Chiftelute de vita cu sos
PrinteazaChiftelute de vita cu sos din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, supa de ciuperci, marar, mustar cu boabe, piure de cartofi, varza calita.
- 1 lingura de ulei
- 12 chiftele din carne de vita, gata modelate
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 300 ml supa groasa de ciuperci
- 1/2 legatura mica de marar, tocat
- 2 lingurite de mustar cu boabe
- piure de cartofi si varza calita, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare cu capac. Prăjeşte chiftelele timp de 3-4 minute la foc mediu, întorcându-le des pentru a se rumeni uniform. Scoate-le din oală cu ajutorul unei spumiere şi scurge uleiul, păstrând doar 1 lingură.
Pune ceapa şi usturoiul în oală şi căleşte-le 4-5 minute, amestecând pentru a se înmuia. Adaugă supa împreună cu o jumătate de pahar de apă, dacă e nevoie de lichid suplimentar. Pune din nou chiftelele în oală şi dă totul în clocot.
Dă focul mic, pune capacul şi lasă chiftelele să fiarbă 10-15 minute, până când se pătrund şi lichidul a scăzut. încorporează mărarul, muştarul, sare şi piper. Serveşte- le cu piure de cartofi şi varză.
Chiftelute de vita cu sos
Pofta buna!