Chiftelute de vita cu sos

Printeaza

Chiftelute de vita cu sos din: ulei, carne de vita, ceapa, usturoi, supa de ciuperci, marar, mustar cu boabe, piure de cartofi, varza calita.

Ingrediente:Chiftelute_de_vita_cu_sos

  • 1 lingura de ulei
  • 12 chiftele din carne de vita, gata modelate
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 300 ml supa groasa de ciuperci
  • 1/2 legatura mica de marar, tocat
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • piure de cartofi si varza calita, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare cu capac. Prăjeşte chiftelele timp de 3-4 minute la foc mediu, întorcându-le des pentru a se rumeni uniform. Scoate-le din oală cu ajutorul unei spumiere şi scurge uleiul, păstrând doar 1 lingură.

Pune ceapa şi usturoiul în oală şi căleşte-le 4-5 minute, amestecând pentru a se înmuia. Adaugă supa împreună cu o jumătate de pahar de apă, dacă e nevoie de lichid suplimentar. Pune din nou chiftelele în oală şi dă totul în clocot.

Dă focul mic, pune capacul şi lasă chiftelele să fiarbă 10-15 minute, până când se pătrund şi lichidul a scăzut. încorporează mărarul, muştarul, sare şi piper. Serveşte- le cu piure de cartofi şi varză.

Chiftelute de vita cu sos

Chiftelute_de_vita_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.