Chiftelute de zarzavat in sos de rosii
PrinteazaChiftelute de zarzavat in sos de rosii
- 2 fire praz
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină
- 1/4 varză
- 1 ceapă
- 4-5 cartofi fierţi
- 1 felie de pâine albă uscată
- 2 ouă
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
- 2 linguri Biovegetal
- frunze de pătrunjel verde
- 1 ceaşcă sos de roşii
Mod de preparare:
Zarzavatul fiert cu 1 lingură Biovegetal se trece prin maşina de tocat împreună cu prazul, varza, cartofii fierţi şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine. Se adaugă în tocătură 1 lingură Biovegetal şi ou bătut cu puţină sare.
Se adaugă pesmet (cât să se facă un amestec suficient de consistent şi frunze de pătrunjel verde tocate mărunt. Se ia cu lingura din tocătură şi se fac chiftele. Se dau prin făină.
Se prăjesc în grăsime. Se aşază într-un sos de roşii, în care se lasă să dea câteva clocote. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă bună!