Chiftelute delicate

Printeaza

O reteta simpla de chiftelute delicate din: pulpa de vita, cartofi, ou, chifla, lapte, ceapa alba, unt, ulei de arahide, rozmarin, sare si piper negru.

Ingrediente:Chiftelute delicate

  • 500 g pulpă de vită, tocată
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ou
  • 1 chiflă
  • 1/2 pahar de lapte
  • 2 cepe albe
  • 50 g unt
  • ulei de arahide pentru prăjit
  • rozmarin
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii cu un cuţit, spălaţi-i, daţi-le sare şi fierbeţi-i la aburi. Scurgeţi-i şi tăiaţi-i pe jumătate. înmuiaţi chifla în lapte şi stoar- ceţi-o bine. Amestecaţi-o cu pulpa de vită tocată şi cu oul, potriviţi de sare şi de piper, apoi faceţi din ea chifteluţe.

Prăjiţi chifteluţele în mult ulei încins, până se rumenesc şi devin crocante, apoi scoateţi-le cu o spumieră pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă excesul de ulei.

Curăţaţi cepele, tăiaţi-le julien şi căliţi-le în unt într-o tigaie de teflon. Potriviţi de sare, apoi luaţi-le de pe foc. Serviţi chifteluţele pe farfurii ornate cu câte­va frunzuliţe de rozmarin şi cu garnitură de cartofi şi de ceapă.

Chiftelute delicate

Chiftelute delicate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.