Chiftelute delicate
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute delicate din: pulpa de vita, cartofi, ou, chifla, lapte, ceapa alba, unt, ulei de arahide, rozmarin, sare si piper negru.
- 500 g pulpă de vită, tocată
- 500 g cartofi noi
- 1 ou
- 1 chiflă
- 1/2 pahar de lapte
- 2 cepe albe
- 50 g unt
- ulei de arahide pentru prăjit
- rozmarin
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii cu un cuţit, spălaţi-i, daţi-le sare şi fierbeţi-i la aburi. Scurgeţi-i şi tăiaţi-i pe jumătate. înmuiaţi chifla în lapte şi stoar- ceţi-o bine. Amestecaţi-o cu pulpa de vită tocată şi cu oul, potriviţi de sare şi de piper, apoi faceţi din ea chifteluţe.
Prăjiţi chifteluţele în mult ulei încins, până se rumenesc şi devin crocante, apoi scoateţi-le cu o spumieră pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă excesul de ulei.
Curăţaţi cepele, tăiaţi-le julien şi căliţi-le în unt într-o tigaie de teflon. Potriviţi de sare, apoi luaţi-le de pe foc. Serviţi chifteluţele pe farfurii ornate cu câteva frunzuliţe de rozmarin şi cu garnitură de cartofi şi de ceapă.
Chiftelute delicate
Poftă bună!