Chiftele de curcan in pesmet din: carne de curcan, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, pesmet, lapte, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată de curcan o ceapă mică 2 căţei de usturoi câteva fire pătrunjel un ou 2 linguri pesmet 100 ml lapte ulei, pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Se trece ceapa curăţată şi […]
Chiftelute delicioase de curcan
PrinteazaChiftelute delicioase de curcan din: carne de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, ulei, piper, sare, pere, unt, menta, salata verde.
Ingrediente pentru chifteluţe:
- 400 g carne tocată de curcan
- 1 ou
- 50 g susan
- 50 g migdale măcinate
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1-2 fire usturoi verde
- 100 g pesmet
- ulei
- piper
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 4 pere
- 50 g unt
- 3-4 frunze de mentă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 salată verde
Mod de preparare:
Pregăteşti chifteluţele, carnea de curcan tocată o amesteci bine cu oul, susanul prăjit în puţin ulei, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi verdeaţa tocată fin, condimentând cu sare şi piper după gust.
Amesteci bine timp de câteva minute, până vei obţine o pastă omogenă.
Din această pastă modelezi chiftelele, pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
După ce s-au rumenit, le scoţi pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă, ca să-şi lase grăsimea.
Pregăteşti sosul, cureţi perele de coajă, le tai cubuleţe şi le căleşti în unt, până devin uşor transparente.
După ce şi-au lăsat zeama, adaugi verdeaţa tocată mărunt şi le dai la cuptor timp de câteva minute, să se rumenească.
Pe un platou tapetat cu frunze de salată verde, pui chifteluţele, iar deasupra torni sosul de pere.
Pofta buna!
Chiftele din carne de curcan
Chiftele din carne de curcan din: carne de curcan, ardei, ghimbir, maioneza, pesmet, usturoi, lamaie, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne fiartă de curcan 1 ardei iute roşu 1 lingură ghimbir ras 1 legătură ceapă verde 1 lingură maioneză 2-3 linguri pesmet 1 ou 1 căţel de usturoi coajă de lămâie 1 mână […]
Pofta buna!