Chiftelute delicioase de curcan cu sos
PrinteazaChiftelute delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei, usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii, pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt, smantana.
- 600 g carne tocata de curcan
- 1 dovlecei
- 4-5 catei de usturoi
- 1/2 legatura marar
- 1 ceapa mare
- 2 cartofi
- sare
- 1 ou
- piper
- cimbru
- 2 linguri ulei
pentru sosul de rosii:
- 1 ceapa mare
- 1 kg rosii
- 1 lingura pasta de ardei
- sare
- busuioc
- piper
- 1lingurita miere
- 300 ml ulei
pentru sosul de iaurt:
- 1 capatana usturoi
- sare
- piper
- maghiran
- cate 150 g iaurt si smantana
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Razi fin cartofii şi dovlecelul. Le amesteci cu carnea tocată, adaugi usturoiul zdrobit, ceapa, mărarul tocat, oul, sare, piper şi cimbru după gust.
Formezi chifteluţe pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei.
Pentru sosul de roşii, sotezi ceapa tocată, în ulei şi puţină apă. Adaugi roşiile decojite, date pe râzătoare, pasta de ardei, mierea, sare, piper şi busuioc uscat. Fierbi sosul la foc mediu, amestecând periodic, până se îngroaşă.
Pentru sosul alb, amesteci usturoiul zdrobit cu uleiul şi puţină sare. Incorporezi iaurtul, smântână şi condimentele. Aduci la masă chifteluţele calde, împreună cu cele două sosuri.
Chiftelute delicioase de curcan cu sos
Pofta buna!