Chiftelute delicioase de naut
PrinteazaChiftelute delicioase de naut din: naut, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, nucsoara, ulei de masline, sare, piper.
- 250 g năut
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 1 ou
- 1 legătură de pătrunjel
- nucşoară
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe năutul înmuiat de cu seară. Scurge-i şi trece-l printr-o sită sau-pasează-l cu blenderul, până obţii o pastă omogenă.
Adaugă ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, toate tocate cât mai mărunt. Presară un praf de sare, piper şi nucşoară şi încorporează oul bătut. Dacă ţii post, înlocuieşte oul cu puţin ulei.
Cu palmele umede, modelează chifteluţe, trece-le prin făină şi rumeneşte-le în ulei încins.
Serveşte-le în lipii cu rondele de ceapă, felii de roşie şi frunze de rucola sau salată verde.
Chiftelute delicioase de naut
Pofta buna!