Chiftelute delicioase de dovleac
PrinteazaChiftelute delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella, oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel.
- 500 g dovleac
- 200 g miez de paine
- 50 ml lapte
- 100 g mozzarella
- 2 oua
- sare
- piper
- nucsoara
- cateva fire patrunjel
- pesmet
- ulei pentru prajit
pentru servit:
- iaurt
- patrunjel
Mod de preparare:
Dovleacul curăţat şi tăiat se pune la cuptor pentru 10 minute şi apoi se mixează pentru a obţine un piure. Pâinea se înmoaie în lapte şi se presează, după care se pune într-un castron cu piureul. Se adaugă ouăle, mozzarella tăiată mărunt, sare, piper, nucşoară şi pătrunjel.
Se amestecă foarte bine şi apoi se formează chiftele care se trec prin pesmet şi se aplatizează. Se prăjesc chiftelele în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie şi se aduc la masă cu iaurt şi pătrunjel.
Chiftelute delicioase de dovleac
Pofta buna!