Friptură de Rață cu Portocale din: piept de rata, sare, piper, portocale, vin, miere, amidon de porumb, supa, otet balsamic, ulei de masline. Redescoperă eleganța bucătăriei clasice cu o rețetă de friptură de rață cu portocale, un exemplu de rafinament culinar ce îmbină texturi și arome contrastante într-o simfonie de gusturi. Carnea de rață, cunoscută […]
Chiftelute delicioase de dovlecei
PrinteazaChiftelute delicioase de dovlecei din: bacon, dovlecei, oregano, maghiran, sare, piper, albusuri, faina de orez, ulei.
Ingrediente:
- 180 g felii bacon sau muschi file
- 300 g dovlecei rasi
- 2 linguri frunze de oregano sau maghiran macinate
- sare
- piper
- 2-3 albusuri
- 85 g faina de orez
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
aşază într-un castron baconul şi se amestecă împreună cu dovleceii storşi, oregano, sare şi piper.
bat albuşurile şi se în-globează în amestecul de dovlecei; se pudrează cu făină şi se amestecă.
Intr-o tigaie se încinge o cantitate mică de ulei; se scot porţii de aluat cu lingura şi se aplatizează; chifteluţele se prăjesc timp de cca 3 min. pe ambele feţe, până devin rumene-aurii.
aşază chifteluţele pe prosoape de hârtie şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime; se servesc imediat, înainte de servire, chifteluţele se pot stropi cu suc de lămâie.
Eventual se presară maghiran proaspăt sau se servesc cu ketchup picant.
Chiftelute delicioase de dovlecei
Pofta buna!