Chiftelute delicioase de peste
PrinteazaChiftelute delicioase de peste din: ceapa verde, praz, telina, morcovi, dafin, coaja de lamaie, boabe de piper, supa de peste, ulei, ceapa, ton, ou, paine, patrunjel, sare, piper, faina de porumb, lamaie.
- 4 cepe verzi sau praz, tocate mărunt
- 3 tulpini de ţelină, tocata
- 2 morcovi, tăiaţi în bucăţi
- 4 frunze de dafin
- coajă de lămâie
- 1 linguriţă cu boabe de piper
- 1 l supă de peşte
Ingrediente pentru chiftelute:
- 15 ml ulei
- 1 ceapă tăiată fin
- 1-2 conserve cu ton, scurs
- 1 ou
- 1-2 felii de pâine, inmuiate în lapte
- pătrunjel tocat sau coajă de lămâie rasă
- sare şi piper negru măcinat
- făină de porumb, pentru crustă
- felii de lămâie, pentru a servi
Mod de preparare:
Pentru supă, adu toate ingredientele la fierbere într-o cratiţă şi lasă să fiarbă timp de 30 minute.
Pentru chifteluţe, încălzeşte uleiul şi prăjeşte ceapa până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor cu excepţia făinii şi feliilor de lămâie şi amestecă.
Formează bile pe care le laşi la rece până se întăresc. Dă fiecare bilă prin făina de porumb. Strecoară supa într-o cratiţă curată.
Pune cu atenţie bilele în supă şi fierbe-le timp de aproximativ 5 minute sau până devin ferme.
Scoate chifteluţele şi serveşte-le cu felii de lămâie.
Chiftelute delicioase de peste
Pofta buna!