Chiftelute din carne de curcan cu salata si parmezan
PrinteazaChiftelute din carne de curcan cu salata si parmezan din: carne tocata de curcan, ceapa, chives, usturoi, parmezan, sos tabasco, sos worcestershire, ciabatta, zeama de lamaie, salata verde.
- 500 g carne tocata de curcan
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 pungulita de chives, rupte
- 1 catel de usturoi, tocat
- 4 linguri parmezan ras, plus extra pentru servit
- 2 linguri de sos Tabasco
- 1 lingura de sos Worcestershire
- 1 ciabatta mica, tocata sau rupta in bucati
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 salate verzi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. într-un bol, combină carnea tocată, ceapa, jumătate din cantitatea de chives, 1 lingură de lapte bătut, usturoiul, 2 linguri de parmezan, jumătate din cantitatea de Tabasco şi din cea de Worcestershire, sare şi piper. Modelează circa 20 de chiftele mici.
Aranjează chiftelele de curcan într-un singur strat într-o tavă de copt şi dă-le la cuptor 10 minute. Scoate-le din cuptor, întoarce-le pe partea cealaltă şi aşază bucăţile de pâine printre chiftele. Dă totul la cuptor încă 10 minute.
Intre timp, pune într-un bol restul de lapte bătut, parmezanul rămas, resturile de sos Tabasco şi Worcestershire şi zeama de lămâie. Asezonează şi amestecă. Pune deasupra frunzele de salată, amestecă totul chiar înainte de a servi şi împarte salata pe farfurii.
Peste ea aşază chiftelele şi crutoanele, apoi presară chives tocate. Serveşte cu parmezan în plus.
Chiftelute din carne de curcan cu salata si parmezan
Pofta buna!