Chiftelute din carne de miel si branza feta servite cu iaurt mentolat

Printeaza

Chiftelute din carne de miel si branza feta servite cu iaurt mentolat din carne de miel, seminte de soriandru macinate, seminte de chimen, ardei iute, patrunjel, rozmarin, sos worcesteshire, branza feta, ulei de flaorea soarelui servite cu iaurt mentolat.

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel tocată
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru măcinate
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe, fin tocat
  • 1 mână de pătrunjel fin tocat
  • frunzele a 2 crenguţe de rozmarin, tocate
  • sos Worcestershire
  • 1 ou, bătut uşor cu furculiţa
  • 100 g feta, tăiată în 16 cubuleţe
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui

pentru sos:

  • 200 ml iaurt natural
  • 1 legătură mică de mentă, frunzele tocate

 

Mod de preparare:

Chiftelute din carne de miel si branza feta servite cu iaurt mentolat: Se prepară mai întâi sosul, amestecând iaurtul şi frunzele de mentă tocate fin. Se asezonează şi se dă la rece până la momentul servirii.

Se pune carnea tocată într-un castron mare, se adaugă condimentele, ardeiul iute, ierburile, sosul Worcestershire şi oul şi se amestecă bine. Se separă amestecul în 16 părţi egale.

Se formează chifteluţe, punându-se în mijlocul fiecăreia câte un cubuleţ de feta. Se ţin la rece până ce mai e o oră până la sosirea oaspeţilor.

Se încinge cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°C. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se prăjesc chifteluţele 1-2 minute, până devin maronii pe toate părţile, apoi se transferă într-o tavă.

Se dau la cuptor pentru 5-10 minute până sunt pătrunse bine şi foarte fierbinţi. Se aşază pe un platou şi se servesc cu iaurtul mentolat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.