Chiftele de miel din: oua, carne tocata de miel, ulei, usturoi, ceapa, spanac, iaurt, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 15 ouă fierte 1 ou crud 1 kg carne de miel tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 căni frunze spanac tocat 1/2 cană iaurt 1/2 cană pesmet 1 mână pătrunjel […]
Chifteluţe din carne de miel
PrinteazaPreîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Combină 500 g carne tocată de miel, 1 ou bătut, 2 linguriţe oregano uscat, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi modelează chifteluţe. Incinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 5 min întorcând o dată. Transferă pe o tavă de copt.
Incinge 4 lg ulei de floare soarelui şi prăjeşte la foc mic 3 cepe tăiate julien, până se caramelizează.
Asezonează şi adaugă 1 lg oţet balsamic. Adaugă 250 ml vin alb sec şi toarnă peste chiftele. D
ă la cuptor 30 min şi adaugă 25 g nuci de pin în ultimele 5 min. Serveşte cu lipie şi salată.
Chifteluţe din carne de miel
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Chiftele de miel picant cu raita
Chiftele de miel picant cu raita din: iaurt, coriandru, menta, ulei, ghimbir, usturoi, anason, piper, chilli, mazare, carne tocata de miel, ou, sare. Mod de preparare: Pentru raita, se amestecă 200g de iaurt natural, 1 mână frunze de coriandru tocate şi una de frunze de mentă tocate. Se lasă la răcit. Se încinge 1 lingură de […]
Tocana cu chiftele de miel si conopida
Tocana cu chiftele de miel si conopida din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, supa de mierl, conopida, naut, coriandru, carne tocata de miel, chimion, paprika. Ingrediente: Pentru sos: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 conservă de 400g de roşii tocate […]
Pofta buna!