Chiftelute din cartofi si ciuperci
PrinteazaChiftelute din cartofi si ciuperci din: cartofi, ciuperci, faina, marar, usturoi, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g ciuperci
- 70 g făină
- 2 legături mărar
- 4 căţei usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Chiftelute din cartofi si ciuperci:
Cureţi cartofii şi îi fierbi, până intră uşor furculiţa în ei. între timp, speli, ciupercile şi mărarul şi le toci.
După ce s-au fiert, laşi cartofii la răcit, apoi îi faci piure.
Peste cartofi pui mărar, ciuperci, sare şi piper, după gust, şi usturoiul pisat.
Amesteci bine, adaugi şi făină (trebuie să laşi puţină ca să faci chifteluţele), după care omogenizezi compoziţia.
Formezi mingiuţe, le treci prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi aproximativ 5 minute sau până se rumenesc.
Pofta buna!