Chiftelute din cartofi si ciuperci

Printeaza

Chiftelute din cartofi si ciuperci din: cartofi, ciuperci, faina, marar, usturoi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 70 g făină
  • 2 legături mărar
  • 4 căţei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Chiftelute din cartofi si ciuperci:

Cureţi cartofii şi îi fierbi, până intră uşor furculiţa în ei. între timp, speli, ciupercile şi mărarul şi le toci.

După ce s-au fiert, laşi car­tofii la răcit, apoi îi faci piure.

Peste cartofi pui mărar, ciuperci, sare şi piper, după gust, şi usturoiul pisat.

Amesteci bine, adaugi şi făină (trebuie să laşi puţină ca să faci chifteluţele), după care omogenizezi compoziţia.

Formezi mingiuţe, le treci prin făină şi apoi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi aproximativ 5 minute sau până se rumenesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.