Intr-un bol, amestecă făina cu jumătate din lapte cu un tel, pentru a obţine un aluat fin, gros.
Adaugă restul de lapte, oul, cimbrul, asezonează şi omogenizează compoziţia. Adaugă cartofii şi morcovul, apoi amestecă bine.
Va trebui să prăjeşti chiftelele în tranşe, aşa că încălzeşte cuptorul la cea mai mică temperatură pentru a le menţine calde, încinge uleiul într-o tigaie mare, nonaderentă, şi pune compoziţia cu lingura, formând chiftele de 2 x 7cm, aplatizându-le cu dosul lingurii.
Prăjeşte-le până când sunt aurii şi crocante, circa 2 minute pe fiecare parte.
Păstrează-le calde şi repetă până când ai folosit toată compoziţia.
Chiftele de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]
Chiftele de cartofi cu ou din: cartofi, oua, ceapa, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul şi ceapa verde […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.