Chiftelute din ciuperci pentru mesele festive

Printeaza

Chiftelute din ciuperci pentru mesele festive

Carnea se înlocuieşte cu ciuperci (300-400 g).Chiftelute din ciuperci pentru mesele festive

Se aleg ciuperci proaspete (de preferat Champignon). Se curăţă, se îndepărtează codiţele de pălărie, se spală bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare şi cu zeamă de lămâie, ca să nu iasă negre.

Se lasă circa 15 minute. Se scot, se scurg, se dau prin maşina de tocat împreună cu ceapă, după gust. Se adaugă compoziţiei 1-2 ouă, verdeaţă, sare, piper, puţină făină, pentru coagulare.

Se formează chiftele de mărimea dorită, care sa dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins.

Se servesc reci, la aperitiv, la mese festive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.