Chifteluţe din creveţi şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata.
- 450 g creveţi decorticaţi
- 120 g unt
- 3 cartofi medii
- 1 ceapă mică
- 1 lingură pătrunjel
- faină albă
- 150 ml lapte
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare şi piper
pentru decor:
- 1 ardei gras galben
- 100 g frunze de salată creaţă
Mod de preparare:
Spală cartofii şi fierbe-i în coajă. Curăţă şi toacă mărunt ceapa, apoi înăbuş-o într-o tigaie cu 1 linguriţă de unt.Curăţă creveţii, îndepărtează-le capetele, cozile şi celelalte părţi care nu sunt bune, apoi toacă-i mare. Amestecă creveţii cu ceapa înăbuşită şi adaugă pătrunjelul tocat.
Scurge cartofii fierţi, curăţă-i de coajă, apoi pasează-i şi pune-i într-un castron. Potriveşte gustul de sare şi piper, încorporează amestecul de creveţi, ceapă şi pătrunjel.
Adaugă câte puţin lapte amestecând bine până când obţii o compoziţie omogenă. Las-o la răcit.
Modelează chifteluţe rotunde, aplati- zează-le puţin, trece-le prin faină şi prăjeşte-le pe ambele părţi în unt topit amestecat cu ulei.
Serveşte chifte- luţele fierbinţi, decorate cu feliuţe de ardei gras galben, pe un strat de salată creaţă.
Chifteluţe din creveţi şi cartofi
Pofta buna!