Chiftelute din curmale
PrinteazaChiftelute din curmale din: orez, carne de porc, ou, migdale, curmale, lamaie, mustar, pesmet, ulei, ceapa, vin, sare, piper.
- 150 g orez fiert
- 500 g carne tocată de porc
- 1 ou
- 20 g de bucăţele de migdale prăjite
- sare
- piper
- 125 g curmale
- 1/2 lămâie
- 1 lingură de muştar
- 4 linguri de pesmet
- ulei de măsline pentru prăjit
- 4 cepe
- 100 ml vin alb
- 100 ml supă concentrată de carne
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Orezul se amestecă cu carnea, cu oul şi cu migdalele şi se condimentează cu sare şi cu piper. Curmalele se curăţă de sâmburi, apoi se taie cubuleţe şi se amestecă cu carnea tocată.
Se spală şi se usucă jumătatea de lămâie, se rade coaja şi se adaugă la compoziţie împreună cu muştarul. Se formează, cu mâinile ude, chifteluţele. Acestea se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei.
Se curăţă cepele şi se toacă mărunt, apoi se călesc în puţin ulei încins. Deasupra se toarnă vinul şi supa, după care se adaugă frunzele de dafin. Se fierbe totul la foc mic circa 10 minute.
Se aşează chifteluţele în sos timp de 15 minute, apoi se răcesc şi se servesc cu pâine.
Chiftelute din curmale
Pofta buna!