Chiftelute din dovlecei
PrinteazaChiftelute din dovlecei din: dovlecei, oua, branza, faina, usturoi, marar, patrunjel, ulei, piper, sare.
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 3 linguri cu brânză telemea
(sau de vaci) - 4 linguri cu făină
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei pentru prăjit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare, adaugă un praf de sare, unul de piper, ouăle bătute, brânza, făina şi usturoiul pisat. Amestecă bine.
Toacă mărunt verdeaţa si amestec-o în compoziţie (compoziţia va fi moale, dar nu trebuie modelată ca la chiftele de carne), încinge ulei într-o tigaie şi pune din compoziţie cu lingura, întoarce-le uşor când s-au rumenit, folosind două furculiţe.
Pofta buna!