Chiftelute din dovlecei

Printeaza

Chiftelute din dovlecei din: dovlecei, oua, branza, faina, usturoi, marar, patrunjel, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Chiftelute din dovlecei

  • 2 dovlecei
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu brânză telemea
    (sau de vaci)
  • 4 linguri cu făină
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare, adaugă un praf de sare, unul de piper, ouăle bătute, brânza, făina şi usturoiul pisat. Amestecă bine.

Toacă mărunt verdeaţa si amestec-o în compoziţie (compoziţia va fi moale, dar nu trebuie modelată ca la chiftele de carne), încinge ulei într-o tigaie şi pune din compoziţie cu lingura, întoarce-le uşor când s-au rumenit, folosind două furculiţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.